FAQ

Een stilstaande leaseauto kan veel geld kosten. Veelal is het niet mogelijk om het leasecontract, zonder een forse boete, voortijdig te beëindigen. LeaseMonster is het platform om jouw auto gemakkelijk onder de aandacht te brengen van vele geïnteresseerden.

Wil je als MKB’er, wagenparkbeheerder of particulier weten wat de kansen zijn voor jouw stilstaande leaseauto(s), neem dan contact op. Of ga direct naar Plaats Advertentie.

Gemiddeld vindt meer dan 65% van de aanbieders een geschikte overnamekandidaat binnen 2 maanden. Echter kan dit sterk verschillen van een aantal factoren, welke wij hieronder voor jou op een rijtje hebben gezet:

– Hoe lang is de restlooptijd?

– Wat is de leaseprijs per maand?

– Biedt u een overnamebonus?

Het is altijd verstandig om eerst met uw leasemaatschappij te overleggen voordat u de auto aanbiedt. Dit voorkomt discussies achteraf. Vrijwel alle leasemaatschappijen werken mee aan een overname van een auto. De auto blijft immers zijn contract uitdienen en mogelijk krijgt de leasemaatschappij er een nieuwe klant bij.

Dat is verschillend. De maatschappij heeft wel kosten aan een overdracht. De papieren moeten geregeld worden, een credit check als de overnamekandidaat nog geen klant is, eventuele aanpassingen in het contract, contacten met de beide partijen, etc. Omdat veel maatschappijen er blij mee zijn dat het contract door blijft lopen en er een mogelijke nieuwe klant komt, verlenen ze deze service nog gratis.

Er zijn diverse redenen waarom het zo interessant is om een lopend leasecontract over te nemen:                                                                    

Financieel voordeel

Diverse leasemaatschappijen bieden via LeaseMonster gebruikte auto’s aan met forse kortingen. U rijdt een recente auto tegen een prijs die u nooit realiseert bij een nieuw contract. Daarnaast worden veel auto’s door bedrijven aangeboden met een overnamebonus. Deze kan duizenden euro’s bedragen. Als er geen bonus geboden wordt kunt u hier natuurlijk altijd over proberen te onderhandelen.                                                                                                         

De kortere looptijd

Als we de keus hadden zouden we leaseauto’s voor een korte termijn leasen. De meeste leasecontracten lopen inmiddels echter ongeveer 48 maanden om het maandtarief laag te houden. U kunt nu een auto over nemen voor een veel kortere periode en toch het maandtarief voor een vier jarig contract betalen!                                                                                             

De snelle beschikbaarheid

Als er een werknemer in dienst komt die geen auto uit het bestaande park krijgt, kan het maanden duren voordat een bestelde nieuwe auto beschikbaar is. Een dure voorloopauto of huurauto dient dan geregeld te worden. Op LeaseMonster.nl kunt u de passende auto zoeken die beschikbaar is op het moment dat de werknemer in dienst komt. Geen extra geregel en een duidelijk financieel plaatje vanaf de eerste maand.                                                                                  

Het beperkte risico

Als u een nieuwe werknemer in dienst neemt is het vaak de vraag of deze slaagt. Hoe vervelend ook, van beide kanten kan het zijn dat de verwachtingen niet waargemaakt worden. Als dan een auto naar de wens van de nieuwe werknemer voor vier jaar is geleast, heeft een eventueel volgende werknemer een hele lange periode een auto die misschien niet zijn keus is. Beter is de werknemer een relatief korte tijd in een overgenomen auto te laten rijden. Na gebleken geschiktheid van de werknemer kan dan een nieuwe auto besteld worden.

Dat hangt er van af. Als u dezelfde looptijd hanteert en net zoveel kilometers rijdt als de aanbieder zal het contract meestal tegen dezelfde prijs overgenomen kunnen worden. Aanpassingen in looptijd en kilometrage kunnen een positief of negatief effect hebben op de leaseprijs.

In overleg is dit meestal mogelijk. Dit kan de huidige lessee het best navragen bij zijn leasemaatschappij. Houd er wel rekening mee dat het leasebedrag hierdoor kan wijzigen.

Geen paniek! Er worden dagelijks nieuwe auto’s geplaatst op onze site. Houd de site dus goed in de gaten. Een andere mogelijkheid is om via het contactformulier aan te geven welke auto je wenst te leasen. Wij kunnen dan voor jou op zoek gaan naar deze auto. En wie weet, rij je morgen al in je nieuwe droom (lease)auto!

Uw gegevens zijn bij LeaseMonster in veilige handen! Uw bedrijfs- en contactgegevens gebruikt LeaseMonster voor facturatie en communicatie met u en/of uw bedrijf en voor het opslaan van uw voorkeuren. Uw gegevens worden nooit, zonder uw uitdrukkelijke toestemming, aan derden verstrekt.

Bij financial lease ben jij de eigenaar van de auto gedurende de leaseperiode en ligt het economisch risico dan ook bij jou. Dit is in tegenstelling tot operational lease, waarbij de leasemaatschappij eigenaar van de auto is.                                                                                                        

Als er sprake is van operational lease, is de leasemaatschappij verantwoordelijk voor de wegenbelasting, verzekering, onderhoud en reparatie van de auto.

Wie de beschikking heeft over een auto van de zaak en regelmatig de auto gebruikt voor privé doeleinden is een zogenaamde fiscale bijtelling verschuldigd. Deze bijtelling is van toepassing als men de auto per jaar voor meer dan 500 kilometer voor privé ritten gebruikt. De fiscus ziet het dan als loon in natura, waar belasting over verschuldigd is. Het bijtellingspercentage dat staat weergegeven in de advertentie bepaalt samen met de fiscale waarde van de auto hoe hoog het verschuldigde bedrag is. Hoe hoger het bijtellingspercentage des te hoger het bedrag.